Knjiga Družba mladih Matkača

Napisao: Petar Mladinić, 26/02/2017

Knjiga Družba mladih Matkača

Jedan od najzaslužnijih hrvatskih srednjoškolskih nastavnika i autora matematičkih udžbenika Stjepan Škreblin znao je reći da za uspješno svladavanje gradiva iz matematike nije potrebna učenicima posebna nadarenost, već jedino ne smiju biti izrazito nenadareni. Dobar nastavnik matematike znat će za nju zainteresirati svoje učenike koji će uvijek nestrpljivo iščekivati i s radošću stvaranja sudjelovati u rješavanju matematičkih zadataka i problema.

Na tragu tog pokušaja povećavanja razumijevanja i zainteresiranosti za matematiku je i ova knjiga. Ovo je knjiga matematičkih stripova. Nastala je na temelju višegodišnje rubrike na zadnjoj stranici časopisa za mlade matematičare Matka. Ona je i u skladu s odlukama 1. kongresa nastavnika matematike RH o popularizaciji matematike kao i o matematizaciji situacija
s kojima učenici svakodnevno imaju posla. Ova knjiga je doprinos ostvarivanju standarda iznijetih u Standardima za nastavu matematike.

Zgode i mozgalice družbe Matkači mogu se uporabiti kao uvodne priče/problemi u razredu prigodom obrade novog gradiva ili na neki drugi način. I u tom smjeru su namijenjene nastavnicima i studentima nastavničkih studija. Mogu poslužiti i roditeljima u pokušaju shvaćanja gradiva koje njihova djeca uče u školi. U tu svrhu je na kraju knjige dan popis priča po matematičkim područjima: Brojevni sustavi, Djeljivost, Jednadžbe i nejednadžbe, Diofantske jednadžbe, Algebarski izrazi, Logički zadatci, Dirichletovo pravilo, Geometrija, Grafovi, Kombinatorika, Vjerojatnost, te ostalo.

Selekciju priča u pdf formatu preuzmite ovdje, a za narudžbu knjige kontaktirajte autora.

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839