Sketchpad u projektu SRCA: Supporting Teachers with Technology Improved Learning

Napisao: admin, 10/06/2013

Projekt CEDEFOP studijski posjet 2013., Hrvatska; "Supporting Teachers with Technology-Improved Learning" (Podrška nastavnicima u poučavanju potpomognutom tehnologijom), Zagreb 20.-24. svibnja 2013. godine.

Centar za e-učenje Srca je organizirao je studijski posjet „Supporting Teachers with Technology Improved Learning” u kategoriji „Key competence – Use of ICT in e-learning“ (Ključne kompetencije – Uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija u e-učenju). U posjeti su bili stučnjaci; djelatnici obrazovnih ustanova u sustavu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, te institucija koje se bave obrazovanjem u njihovim zemljama, iz 12 Europskih zemalja (Velike Britanije, Irske, Nizozemske, Poljske, Francuske, Italije, Estonije, Belgije, Španjolske, Grčke, Turske i Slovenije), članica Programa za cjeloživotno učenje, koji su podijelili svoja iskustva u organiziranju i pružanju održive i sustavne podrške nastavnicima u korištenju tehnologija e-učenja u obrazovanju . Sudionici su imali priliku vidjeti kako se izvodi i organizira podrška nastavnicima koji žele koristiti tehnologije e-učenja u Hrvatskoj, te razmijenili iskustva i mišljenja u cilju unapređenja postojećeg načina podrške nastavnicima u primjeni inovativnih tehnologija u nastavi.

Cilj ovoga posjeta je pokazati sudionicima kako se u Hrvatskoj, a konkretno na Sveučilištu u Zagrebu i njegovim sastavnicama, u okviru Centra za e-učenje Srca, ali i u drugim hrvatskim institucijama i ustanovama organiziraju i izvode podrška nastavnicima koji žele koristiti tehnologije e-učenja.

Također je u sklopu projekta održan i posjet V. gimnaziji gdje su učenici prezentirali svoje projekte (radove) koje su napravili okviru nastavnih predmeta pod vodstvom svojih nastavnika o tome kako primjenjuju ICT-a u nastavi, konkretnije primjena i uporaba matematičkog softvera dinamične geometrije Sketchpada u učenju i poučavanju u nastavi matematike, kao i u nastavi nacrtne geometrije.

Sketchpad materijale su izradili učenici: Marijana Peti, Iva Klarić, Klara Klarić, Dinko Šarić, Marko Zidarić, a možete ih preuzeti ovdje: 1dio i 2dio.

Izvori: www.srce.hr
 

 

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839