Tehničke poteškoće: Sketchpad za Windowse

Pitanja u ovome FAQ su organizirana u slijedeće kategorije:

  1. Opća pitanja
  2. Instalacija i kompatibilnost
  3. Započnite sa Sketchpadom
  4. Tehnički problemi: Sketchpad za Microsoft® Windowse
  5. Tehnički problemi: Sketchpad za Macintosh®
  6. Sketchpad i Internet
  7. JavaSketchpad
  8. Konstruiranje i uporaba
  9. Registracija članova, Blog, Upload radova, Upload javasketchpad radova,Ostalo

4. Tehnički problemi: Sketchpad za Microsoft® Windowse

Kratko nakon pokretanja Sketchpada, moje računalo se djelomično smrzava.

Program ne prikazuje linije pravilno ili ih čak ni ne pokazuje. Također, velike kružnice se ne prikazuju pravilno.

Ovi simptomi se često događaju kod računala koja su postavljena za rad s naprednim video ili grafičkim ubrzanjima. "Grafička ubrzanja" se odnose na skupinu prečaca i trikova koje koriste grafički čipovi i video kartice kako bi uporabili da u većini programa nije potrebno povlačiti duge, dijagonalne linije ili velike kružnice. Riskirajući probleme s kompatibilnošću, video-hardwareom postižu se mali pomaci u brzini. Kod Sketchpada, može doći do nekompatibilnosti s trikovima koje koristi video hardware za ubrzanje videa.

Da biste odredili je li grafičko ubrzanje odgovorno za Vaše probleme iskoristite mogućnost provjere i gašenja ubrzanja na Vašem ekranu:

Jednom kad uđete u Display Control Panel, morat ćete pregledati različite prozore da biste našli "Video Acceleration" ili "Hardware Acceleration" postavke. (Lokacija ovih postavki varira o vrsti video kartice u Vašem računalu, no obično sadrže upozorenja da s povećanjem ubrzanja će se povećavati Vaši problemi s aplikacijama.) Ugasite sva ubrzanja:

Koristite Sketchpad s ubrzanjem ugašenim da biste potvrdili prestanak Vaših problema. Ako je ova promjena ukinula Vaše probleme, tada biste možda željeli:

Stranice s kojih možete spremiti drivere za najčešće grafičke kartice uključuju:

Ako gašenje grafičkog ubrzanja ne ukloni probleme koji su opisani u ovome ČPP, molimo opišite Vašu situaciju Tehničkoj podršci za daljnju pomoć ovdje. report your situation

Prilikom printanja, Sketchpad izbacuje mnogo listova papira.

Ako Vaš sketch sadrži određene objekte Sketchpad će možda trebati mnogo listova papira da bi ih ispisao u punoj veličini. Obratite pažnju da objekti kao krivulje funkcija ili locusa mogu matematički biti beskonačni u veličini. Sketchpad ne ispisuje beskonačno listova papira, ali ovi objekti zahtjevaju mnogo listova papira da bi bili ispisani u veličinama kojima se nalaze u Sketchpadu.

Prije ispisivanja dobra ideja je provjeriti kako će Vaš rad izgledati koristeći Datoteka | Prikaz ispisa. Ako Prikaz ispisa pokazuje više stranica od broja koji Vi želite ispisati možete smanjiti broj stranica ispisa slijedećim tehnikama:

Kako kreirati PostScript izlaz (kao npr. .eps, .ps, ili .pdf datoteke)?

PostScript dokumenti mogu se lako izvesti u mnoge druge aplikacije. S odgovarajućim driverima za pisač, Sketchpad sketchevi mogu se izvesti kao Postscript (u .eps, .ps, ili .pdf formatu) i koristiti u drugim dokumentima. Izdvajanje Vašeg sketcha u PostScript, radije nego samo kopirati i lijepiti objekte iz Vašeg sketcha u drugi document korisnije je kada „typesetirate“ produkciju grafike u okruženjima kao što su TeX ili Quark.

Kreiranje PostScript datoteka u Windowsima

Provjerite može li Vaš pisač stvarati čisto PostScript izdvajanje. (Najlakši način da to provjerite je da slijedite korake koji se nalaze ispod i pokušate uvesti u Word: ako uspije, to je čisti PostScript; ako ne tada će te morati skinuti driver.) Ako Vaš pisač ne stvara čisti PostScript, tada ćete morati skinuti i instalirati generički PostScript driver sa http://www.adobe.com/support/downloads/main.html

Kreirajte sliku u Sketchpadu. Odaberite Datoteka | Ispis, a zatim odaberite "Generic Postscript Printer" s liste pisača. Odaberite "Print to File" i kliknite Properties tipku. Na Properties stranici, pritisnite "Advanced." U prozoru koji se prikaže, odaberite PostScript Output Option na EPS. Pritisnite OK dva puta da se vratite na Print dialog. Pritisnite OK u Print dialog, te promjenite ime izlaznog dokumenta da koristi ".eps" ekstenziju.

Kreirajte sliku u Sketchpadu. Odaberite Datoteka | Ispis u prozoru i postavite Destination na "File." U izborniku Format, odaberite odgovarajući PostScript format za Vaše potrebe (PostScript, EPS ili PDF). Pritisnite "Print" u Print prozoru, a zatim promjenite ime izlaznog dokumenta da korisiti željenu ekstenziju (".ps", ".eps", ".pdf").

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839