Korištenje Sketchpada u svijetu

  1. Što je Sketchpad
  2. Učenje matematike izvan tradicionalnih granica
  3. Razine razmišljanja
  4. Područja uporabe Sketchpada
  5. Didaktička vrijednost
  6. Korištenje Sketchpada u svijetu
  7. Korištenje Sketchpada u RH
  8. Oblik programa
  9. Tehnička funkcionalnost i minimalne tehničke specifikacije

Korištenje Sketchpada u svijetu

Sketchpad je najkorišteniji software za školsku matematiku. Vodeći nastavnici u SAD-u i drugim zamljama smatraju ovaj sofware, uz grafičke kalkulatore, temeljnim alatom za matematiku. Anketa provedena u SAD-u od strane University of California i University of Minnesota ispitala je nastavnike iz svih predmeta. Trebali su navesti najvažniji software koji koriste u podučavanju. Sketchpad je rangiran kao prvi za učenje i poučavanje matematike. Zapravo, među svim predmetima u anketi, Sketchpad je bio jedini software među vodećim proizvodima koji nije bio Microsoftov ili Clarisov program za opću uporabu. Metodičari i didaktičari se slažu s procjenom škola o Sketchpadovoj vrijednosti. Organizacije kao Matematička udruga Amerike je objavila istraživanje o utjecaju Dynamic Geometry te je Nacionalno udruženje učitelja matematike (NCTM) objavilo poziv za korištenje Dynamic Geometry u osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj matematici. Sketchpad je licenciran u školama. Koristi se u 35% škola i preko 500 koledža i sveučilišta u SAD-u kao program za učenike i studente, za obrazovanje učitelja i u matematičkom istraživanju.

Izvan SAD-a, engleska verzija Sketchpada licencirana je za distribuciju od Ministarstava obrazovanja Malezije i Tajlanda za korištenje u svim osnovnim i srednjim školama i učiteljskim akademijama. Ministarstvo obrazovanja Ontaria (Kanada) kupilo je licencu za provinciju koja dopušta korištenje Sketchpada nastavnicima, učenicima i studentima u školi i kod kuće.

Korištenje grafičkih kalkulatora i Sketchpada postalo je dio ispita u matematici u provinciji. Dogovori s provincijskim vlastima omogućili su korištenje Sketchpada u 60% kanadskih škola. Singapursko Ministarstvo Obrazovanja kupilo je Sketchpad za korištenje u svim srednjim školama. Engleska verzija Sketchpada se također koristi u Australiji, Tajvanu, Hong Kongu, Velikoj Britaniji i u međunarodnim američkim školama.

I druge zemlje također su prilagodile Sketchpad, licencirale ga na državnoj razini i prevele na razne jezike. Sketchpad se intenzivno koristi u kineskim školama gdje je Narodni obrazovni tisak licencirao uporabu Sketchpada na kineskom jeziku. Predavanje koje je održano na nedavnom Međunarodnom kongresu matematičkog obrazovanja (ICME-9) identificiralo je 22 istraživačka projekta koja istražuju korištenje Sketchpada u kineskoj izobrazbi.

Nedavno, Ministarstvo obrazovanja Rusije, odlučilo se za korištenje Sketchpada u srednjim školama kao bazu za studentski rad u matematičkom modeliranju i kao platformi za samostalne studentske projekte. Institut novih tehnologija koji ima licencu za korištenje Sketchpada na ruskom jeziku, će u suradnji s Ministarstvom obrazovanja razviti novi nastavni plan.

Sketchpad je lokaliziran i objavljen na japanskom, arapskom, francuskom, njemačkom, grčkom, španjolskom, korejskom, danskom, slovačkom, češkom, švedskom, hebrejskom, mađarskom i, najnovije, na hrvatskom.

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839