Korištenje Sketchpada u RH

  1. Što je Sketchpad
  2. Učenje matematike izvan tradicionalnih granica
  3. Razine razmišljanja
  4. Područja uporabe Sketchpada
  5. Didaktička vrijednost
  6. Korištenje Sketchpada u svijetu
  7. Korištenje Sketchpada u RH
  8. Oblik programa
  9. Tehnička funkcionalnost i minimalne tehničke specifikacije

Korištenje Sketchpada u RH

Hrvatsko matematičko društvo je strukovna udruga matematičara u Republici Hrvatskoj. Cilj HMD-a je unapređivanje i promicanje matematičke znanosti, nastave matematike na svim razinama, primjene matematike u drugim disciplinama, kao i unapređivanje društvenog položaja matematičara i matematike u cjelini. Između ostaloga, HMD brine o stručnom usavršavanju svojih članova kroz organiziranje znanstvenih skupova, znanstvenih i stručnih predavanja, seminara i savjetovanja...

Na 1. i 2. Kongresu nastavnika matematike (Zagreb, 2000. i 2004.) prihvaćene su odluke o potrebi modernizacije našeg školskog sustava, kao i uvođenju tehnologija u nastavu. Jedna od odluka bila je i ona o prijevodu i lokalizaciji školskog sofwarea The Geometer's Sketchpad za potrebe nastave matematike u našim osnovnim i srednjim školama. Jedan veliki posao je uspješno dovršen: preveden je i lokaliziran (najnovija verzija!) program The Geometer's Sketchpad, koji je od listopada 2006. godine i službeno dostupan na hrvatskom jeziku pod nazivom Sketchpad 4.07 HR.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa je u dva navrata (2003./2004. i 2006. godine) financijski podržalo projekt Nastavne sekcije HMD-a „Matematika uz pomoć računala“ u kojem su se stjecala prva i vrlo dragocjena iskustva u radu s učenicima i sa Sketchpadom u nastavi.

U V. i XV. gimnaziji te OŠ Otok u Zagrebu već nekoliko godina skupina nastavnika sustavno stječe nužna iskustva uporabe Sketchpada u razredu i kod kuće. Također se i u drugim osnovnim i srednjim školama koristi Sketchpad u nastavi.

Brojni su hrvatski učitelji matematike (više od 500 nastavnika) već prošli osnovnu edukaciju u primjeni ovoga programa koju je HMD organizirao tijekom proteklih šest godina, te program aktivno primjenjuju. Određeni broj škola nabavio je licencu za korištenje Sketchpada na engleskom jeziku, a neke i na hrvatskom jeziku kojega su koristili u nastavi.

Sketchpad se uporablja u nastavi matematike na svim razinama obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj.

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839