Javasketchpad

Pitanja u ovome FAQ su organizirana u slijedeće kategorije:

  1. Opća pitanja
  2. Instalacija i kompatibilnost
  3. Započnite sa Sketchpadom
  4. Tehnički problemi: Sketchpad za Microsoft® Windowse
  5. Tehnički problemi: Sketchpad za Macintosh®
  6. Sketchpad i Internet
  7. JavaSketchpad
  8. Konstruiranje i uporaba
  9. Registracija članova, Blog, Upload radova, Upload javasketchpad radova,Ostalo

7. JavaSketchpad

Još više informacija o Javasketchpadu možete pronaći ovdje.

Zašto moj pretraživač daje poruku "Sorry, this page requires a Java-compatible web browser" kada pregledavam stranice s JavaSketchpad ilustracijama?

Pretraživač mora biti Java kompatibilan i “Java-enabled” da bi vidjeli aplikacije kao što je JavaSketchpad. Postoje određeni razlozi zbog kojih Vaš pretraživač nije kompatibilan s Javom ili nije “Java enabled”.

1. Ako koristite Microsoft Windows i Internet Explorer 6 ili kasnije verzije:

Zbog prepirki između Microsoft Corporation (proizvođač Vašeg pretraživača) i Sun Microsystems (proizvođača Jave), noviji Microsoft pretraživači kao Internet Explorer 6 nemaju više Javu unprijed instaliranu. To ne znači da Vaš pretraživač ne može koristiti Java aplikacije, ali morati ćete sami skinuti i instalirati Java nadogradnju prije korištenja aplikacija. Ovaj korak mužan je samo jednom da bi mogli pristupiti Java aplikacijama.

Za dodatne informacije i upute oko skidanja posjetite: http://www.sun.com/getjava.

2. Ako koristite druge verzije Internet Explorera ili Netscape:

Neke verzije podržavaju Java aplikacije, ali zahtjevaju da omogućite ("enable") Javu prije korištenja. Molimo provjerite Settings, Preferences ili Options Vašeg pretraživača da biste provjerili postoji li prozor gdje se može omogućiti Java sadržaj. Ako postoji takav prozor to ćete morati samo jednom označiti i nakon toga Java ostaje stalno omogućena sve dok je ne odznačite.

3. Ako koristite vrlo star ili eksperimentalan pretraživač:

Neki pretraživači jednostavno ne podržavaju Javu. To uključuje verzije 1 i 2 Internet Explorera i Netscapea, druge stare pretraživače, neke tekstualno bazirane pretraživače i eksperimentalne ili prototipne pretraživače. Da biste koristili Javu morati ćete promjeniti pretraživač. Ako koristite Windows ili Linux operacijske sustave postoji veći broj profesionalnih pretraživača koje možete izabrati. Najčešći su:

Microsoft Internet Explorer: http://www.microsoft.com/ie

Netscape Navigator: http://www.netscape.com/navigator

Za više informacija o Java pretraživačima i dostupnosti Jave posjetite Sun Microsystems na http://www.sun.com/getjava.

Prilikom izvoza Sketchpad dokumenata u JavaSketchpad, pojavi se poruka da neki objekti nisu podržani. Zašto?

Kao malena Java™ aplikacija, JavaSketchpad podržava mali broj matematičkih funkcija i mogućnosti Sketchpada. Dok broj mogućih funkcija raste novim verzijama JavaSketchpada, općenito JavaSketchpad podržava manji broj matematičkih konstrukcija od samog Sketchpada.

Ako Vaš sketch sadrži objekte koje JavaSketchpad ne podržava, od Sketchpada ćete dobiti upozorenje prilikom izvoza Vašeg sketcha sa porukom “Neki objekti u ovom sketchu nisu podržani s ovom verzijom JavaSketchpada, te neće biti vidljivi u Vašem dokumentu (Ovi objekti su odabrani.)" Točnije, nepodržani objekti i njihova djeca (*) su odabrana.

Da biste odabrali nepodržane objekte:

Za mnoge nepodržane objekte postoje zaobilazna rješenja. Neka od tih rješenja i alati koji Vam mogu pomoći u tome su opisana u donjem dijelu JSP Authoringa koji se nalazi na JavaSketchpad Links stranici. Za potpunu listu podržanih objekata koja je podržana zadnjom verzijom JavaSketchpad, pogledajte Developer's Grammar.

(*) Bilo koji objekt koji je ovisan u svojoj poziciji ili vrijednosti o drugome objektu naziva se dijete tog objekta. Primjerice, polovište je dijete dužine, a dužina je dijete dviju krajnjih točaka dužine. Za potpuni opis odnosa roditelj/dijete između objekata u Sketchpad, pogledajte Sketchpad Pomoć , članak Elementi: Objekti: Veze objekata: roditelji i djeca.

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839