Didaktička vrijednost

  1. Što je Sketchpad
  2. Učenje matematike izvan tradicionalnih granica
  3. Razine razmišljanja
  4. Područja uporabe Sketchpada
  5. Didaktička vrijednost
  6. Korištenje Sketchpada u svijetu
  7. Korištenje Sketchpada u RH
  8. Oblik programa
  9. Tehnička funkcionalnost i minimalne tehničke specifikacije

Didaktička vrijednost

Sketchpad je kompjuterski softverski program kojeg koriste učitelji/nastavnici, učenici i studenti kako bi istražili i vizualizirali matematičke koncepte te konstruirali matematičke i znanstvena modele.

Sketchpad je otvoreni matematički alat dostupan učenicima i studentima od osme godine života pa do fakulteta. Učitelji, pisci nastavnog plana i studenti mogu koristiti Sketchpad kako bi istražili teme elementarne geometrije i numeričkih koncepata koji su uključeni u nastavni plan osnovne i srednje škole kroz geometriju, trigonometriju, aritmetiku i algebru, pa do tema kao što je račun (calculus), neeuklidske geometrije, Booleova algebra ili fraktali s kojima se studenti upoznaju na fakultetu.

Sketchpadov otvoreni pristup omogućuje učeniku/studentu idealne uvjete za razvijanje njegove matematičke kreativnosti, izražavanja i dostignuća. Nastavnici mogu koristiti Sketchpad kao dinamičnu ploču da bi prezentirali i ilustrirali moć vizualizacije matematike.

Java komponenta Sketchpada omogućuje programu stvaranje HTML Dynamic Geometry stranica koje se mogu pregledavati i mijenjati putem interneta.

Download Demo Verzije

Početna | Uvjeti korištenja | Mapa stranica | Kontakt | Sigurnost plaćanja | Izjava o privatnosti | Uvjeti kupnje

SEO © 2021 Proven Grupa d.o.o. Sva prava pridržana.

Adresa: Palčići 2, HR-10 257 Zagreb, Oib: 45535119676, Swift: ZABA HR 2X, Iban: HR8623600001101865181, Mobile: +385.98.326.839